Twee lagen in één dag met Sigma Rapid

Sigma Coatings lanceert snel drogende alkydlak

Elke schilder kent het probleem: je komt als laatste in de rij op een werf, de opleveringsdag nadert en de druk om snel te werken groeit. Om zulke situaties beter te beheersen en tegelijk competitiever te worden, biedt Sigma Coatings schilders nu een nieuw laksysteem met extra snelle droogtijd. Daarmee kunnen twee lagen in één dag gezet worden, een enorme troef voor schilder én opdrachtgever. De nieuwe lak kreeg de toepasselijke naam Sigma Rapid.

“De beste oplossingen vind je door mee te denken met je doelgroep, door te voelen wat er leeft”, zegt Liesbeth Teliszewskyj van Sigma Coatings. “Als wij, bijvoorbeeld via ons ontmoetingsplatform EigenZaak, een duidelijk signaal oppikken bij onze schilders, zullen we altijd samen met hen naar een oplossing werken. Sigma Rapid is een perfect voorbeeld van hoe we met een technische innovatie inspelen op een concrete behoefte bij de schilder: efficiënter kunnen werken onder steeds scherpere deadlines. ”

Snellere droogtijd

Met Sigma Rapid kan de schilder nu twee lagen in één dag aanbrengen, omdat de speciaal door Sigma Coatings ontwikkelde gemodificeerde alkydhars zorgt voor zeer snelle ‘crosslinking’ in de eerste droogfase. Dankzij deze ‘Fast Drying Technology’ is Sigma Rapid sneller stofdroog, kleefvrij en overschilderbaar dan conventionele lakken. Na amper 2 uur zijn ramen en deuren stofdroog, een tweede laag aanbrengen kan al na 6 uur. De verffilm is duurzaam elastisch en bijzonder goed bestand tegen weersinvloeden. Sigma Rapid biedt bovendien de zekerheid van een afgestemd laksysteem met een primer en een hoogglans- of zijdeglanslak.

Meer competitiviteit voor de Sigma-schilder

Met Sigma Rapid heeft de schilder een substantiële troef in handen, zowel voor verfwerken binnen als buiten. “Met deze nieuwe lakverf geven we schilders een echte voorsprong op de werf, maar ook ten opzichte van hun concurrenten, door sneller te kunnen werken en dus ook scherpere offertes te hanteren”, klinkt het bij Sigma.

Meer info op www.sigma.be/rapid

Overzicht droogtijden* Sigma Rapid Systeem:

25°C en 50% R.V.

Stofdroog: ca. 1 uur Kleefvrij: ca. 2 uur Overschilderbaar: min. 3 uur (Sigma Rapid Primer)

Stofdroog: ca. 1 uur Kleefvrij: ca. 2 uur Overschilderbaar: ca. 6 uur (Sigma Rapid Satin)

Stofdroog: ca. 1 uur Kleefvrij: ca. 2 uur Overschilderbaar: ca. 6 uur (Sigma Rapid Gloss)

5°C en 85% R.V.

Stofdroog: ca. 2 uur Kleefvrij: ca. 3 uur Overschilderbaar: min. 12 uur (Sigma Rapid Primer)

Stofdroog: ca. 2 uur Kleefvrij: ca. 3 uur Overschilderbaar: ca. 12 uur (Sigma Rapid Satin)

Stofdroog: ca. 2 uur Kleefvrij: ca. 3 uur Overschilderbaar: ca. 12 uur (Sigma Rapid Gloss)

PPG: BRINGING INNOVATION TO THE SURFACE ® PPG Industries heeft als visie ’s werelds meest toonaangevende coatingsbedrijf te zijn door op consistente wijze kwalitatief hoogwaardige, innovatieve en duurzame oplossingen te leveren waarop klanten vertrouwen bij de bescherming en verfraaiing van hun producten en omgeving. Door haar leiderschap in innovatie, duurzaamheid en kleur, levert PPG meerwaarde aan klanten in de bouw-, consumentengoederen-, industriële- en transportmarkt en aftermarkets, door meer oppervlakten te verfraaien dan welk bedrijf dan ook. PPG, opgericht in 1883, heeft haar hoofdkantoor in Pittsburgh en opereert wereldwijd in meer dan 70 landen. De netto omzet voor 2014 bedroeg USD 15,4 miljard. De aandelen van PPG worden verhandeld op de New York Stock Exchange. Voor meer informatie, bezoek www.ppg.com en volg @PPGIndustries op Twitter.

Bringing innovation to the surface is een geregistreerd handelsmerk van PPG Industries Ohio, Inc.