Skip to Content

Sterk verbeterde watergedragen productlijn Sigma Coatings: handvet en vuil hebben geen vat meer op watergedragen lak voor binnen

Sigma Coatings introduceert de sterk verbeterde, watergedragen lak, Sigma Tigron Aqua met LTA+-technologie. Door de unieke combinatie van bindmiddelen is het houtwerk beter beschermd tegen krassen, huidvet en vuil. De hardheid van de watergedragen lak is vergelijkbaar met de hardheid van een alkydlak. Door de bindmiddelcombinatie en de hogere laagdikte is de ‘open tijd’ van de lak enorm verbeterd. Dit zorgt ervoor dat de lak lange tijd goed blijft vloeien en daardoor beter verwerkbaar is voor de schilder. Bovendien heeft Sigma Tigron Aqua Satin een uitstekend kleurbehoud en vergeelt niet.

Watergedragen lakken met unieke LTA+-technologie bestand tegen krassen, slijtage en inwerking van huidvet

Lakken uit de Sigma Tigron Aqua productlijn zijn watergedragen producten die houtwerk binnen uitstekend beschermen tegen dagelijkse invloeden als inwerking van huidvet door aanrakingen en slijtage. Dit is het resultaat van verbeterde samenstelling en de unieke LTA+-technologie. Een unieke, krachtige technologie met speciale bindmiddelcombinaties. Het zogenaamde ‘cross-linking’ zorgt voor een sterkere verbinding van de polymeren in de lak. Naast de beschermende werking van LTA+ zorgen de aanwezige polyurethaan-acrylaten voor hardheid en krastvastheid.‘Sigma Tigron Aqua-lak onderscheidt zich door een hardere eindlaag die meer bescherming biedt tegen krassen. Ook is de lak zeer resistent tegen verweking als gevolg van aanrakingen en inwerking van huidvet’, zegt Didier Van der Taelen, Technical Support Manager bij Sigma Coatings.

Sigma Tigron Aqua: verlenging open tijd lak resulteert in optimale verwerkbaarheid

De verwerkbaarheid van Sigma Tigron Aqua is sterk toegenomen door verlenging van de ‘open tijd’ van het product. Dit is het resultaat na verbetering van de lak na feedback van een testpanel. ‘De eerste versie van de lak droogde te snel uit, waardoor de vloeiing te snel verminderde’, was de regelmatig terugkomende feedback na het testpanel. Sigma Coatings verbeterde de lak sterk. De open tijd van de lak is daarna enorm verbeterd en vloeit dus veel langer en mooier en zorgt ook voor een fraaier eindresultaat, zeker als je met een borstel schildert zorgt de lak voor een mooie, authentieke uitstraling. ‘Dit product stelt je echt in staat om je vakmanschap te laten zien.’

Tenslotte heeft de lak ook een DUBO-keur. Hierdoor is de watergedragen Sigma Tigron Aqua één van de milieuvriendelijkste verven op de markt.

PPG: BRINGING INNOVATION TO THE SURFACE. (TM)PPG Industries wil zich blijven profileren als het meest toonaangevende bedrijf ter wereld op het gebied van coatings en materialen voor een specifieke markt. Door haar leiderschap in innovatie, duurzaamheid en kleur, helpt PPG klanten in de industriële-, transport- en consumentengoederensector evenals in de bouw- en aftermarkets, meer oppervlakten te verfraaien dan welk bedrijf dan ook. PPG, opgericht in 1883, heeft haar hoofdkantoor in Pittsburgh en opereert wereldwijd in meer dan 70 landen. Gerapporteerde netto omzet voor 2013 bedroeg USD 15,1 miljard. De aandelen van PPG worden verhandeld op de New York Stock Exchange (symbool: PPG). Voor meer informatie, bezoek www.ppg.com of www.sigma.nl en volg @PPGIndustries op Twitter.

Bringing innovation to the surface is een handelsmerk van PPG Industries Ohio, Inc.