Skip to Content

Sigma ontwikkelt kleurengamma voor èggo keukens

Sigma Coatings, marktleider in professionele verfproducten, heeft voor keukengroep èggo een exclusieve kleurencollectie ontwikkeld. Het bekende keukenmerk doet onder andere een beroep op de expertise van Sigma omtrent het biologische en psychologische effect van kleuren op de mens. Door de samenwerking wil èggo nog beter inspelen op de individuele behoefte naar de juiste sfeer en esthetiek in de keuken.

Het nieuwe kleurenassortiment werd in nauwe samenwerking uitgewerkt door kleur- en coatingsexperten van èggo en Sigma. Het resultaat is een waaier van 40 kleuren met een perfecte balans tussen pasteltinten en sterkere, meer geaccentueerde tinten. De kleuren variëren van mat tot zijdeglanzend, en bieden voor de keuken extra troeven zoals afwasbaarheid en geurloosheid. Bovendien dragen ze het Europese Ecolabel dat borg staat voor een minimale impact op het milieu.

Lieven Seys, Marketing Manager bij PPG Coatings Belux zegt hierover : "De kleuren zijn exclusief ontwikkeld voor en met èggo en zijn niet beschikbaar in andere landen of andere marktsegmenten. Deze samenwerking past perfect in ons concept "Colours of Life", een filosofie waarin we al onze kleurkennis op functioneel, esthetisch en technisch vlak hebben samengebracht. Met Colours of Life krijgt men inzicht in de psychologische en biologische effecten van kleur en verbetert men het welzijn en het functioneren van de mens in relatie tot zijn leefomgeving."

Paul David, Brand, Sales & Marketing Manager bij èggo, legt uit : "Bij èggo mikken we op een praktische keuken die bij elke levensstijl past. Daarnaast focussen we op het gebruiksgemak, maar qua sfeer is het natuurlijk de kleur van de muren die zorgt voor de esthetiek en een perfecte harmonie met de èggo-keukens. Sigma Coatings heeft een enorme expertise op dat gebied en is dus de perfecte partner om meer dan ooit een ‘volledig’ keukenconcept te kunnen aanbieden.”

Sigma heeft die kennis opgebouwd dankzij jarenlange ervaring en samenwerking met (binnenhuis)architecten, kleurexperts en wetenschappers.

Over PPG – Sigma is een merk van PPG
PPG Industries wil zich blijven profileren als het meest toonaangevende bedrijf ter wereld op het gebied van coatings en producten voor een specifieke markt. Het in 1883 opgerichte bedrijf levert aan klanten in de industriële sector, de transport- en consumentengoederensector alsmede aan de bouw en aftermarkets. Vanuit het hoofdkantoor in Pittsburgh opereert PPG wereldwijd in meer dan 70 landen. De omzet voor 2012 bedroeg USD 15,2 miljard. De aandelen van PPG worden verhandeld op de New York Stock Exchange (symbool: PPG). Voor meer informatie, zie www.ppg.com.

Over èggo
Opgericht in 2007 is keukenbouwer èggo de Belgische marktleider van de uitgeruste keuken op maat dankzij een duidelijk imago, verzorgde design, een kwaliteitsproduct tegen aanvaardbare prijs, en een snelle commerciële ontwikkeling. In 5 jaar tijd is het aantal ontworpen en geleverde keukens verdrievoudigd en het zakencijfer groeit gestaag. Het Belgisch merk is aanwezig in Vlaanderen, Brussel en Wallonië met 41 verkoopspunten, de èggo Kitchen Houses en 300 interne medewerkers. Een logistiek centrum van meer dan 10.000 m² zal binnenkort de opslagplaats worden voor de stock op 3 gerobotiseerde niveaus. Een beheerscentrale geanimeerd door 30 beheerders staat in voor een gepersonaliseerde follow-up van elk project van bestelling tot plaatsing en waarbij de notie « dienstverlening » centraal staat in de relatie met de klant. Tenslotte stelt èggo nog eens 150 onafhankelijke installateurs tewerk.  Het departement èggo pro richt zich specifiek tot de immobiliën markt (bouwheren, promotors) met een ad hoc service.