Skip to Content

Sigma bindt strijd aan tegen vergeling


Geen enkele kleur die zo snel zijn frisse uitstraling verliest als wit. De boosdoener: het bindmiddel alkydhars in solventgedragen verven, dat bij gebrek aan licht vanzelf gaat vergelen. Verfspecialist Sigma lanceert nu de verven Tigron Satin en Tigron Soft Satin, waar door middel van de nieuwe White Shield Technology wit ook langer wit blijft.

Alkydhars is een belangrijk ingrediënt in vele lakken. Maar vooral bij de lichtste tinten treedt bij gebrek aan licht een vergelingseffect op. Sigma Coatings heeft daarvoor nu een innovatief recept ontwikkeld: White Shield Technology. Dankzij deze technologie wordt het vergelingsproces sterk vertraagd. Ofwel: wit blijft langer wit.

Deze nieuwe technologie werd ontwikkeld in het eigen Sigma Coatings R&D laboratorium. Deze White Shield Technology is het resultaat van een dubbele werking. Enerzijds is er de ‘white’ technologie, die het product witter maakt en anderzijds werd het bindmiddel gemodificeerd (= Shield Technology).

Maar ook voor andere lichte kleuren biedt dit de zekerheid van maximaal kleurbehoud op lange termijn.
Daarnaast behouden deze producten de troeven die eigen zijn aan de Tigron-kwaliteit, zoals een zeer goede droging (ook bij lagere temperaturen), slijt- en krasvastheid, glansbehoud en vloei.

Intussen is Sigma op zoek naar mensen die wel een stralend nieuwe werkplunje kunnen gebruiken… Meer weten? Ga naar www.witblijftlangerwit.be of een van de verkooppunten.

Ontdek deze nieuwe tool op www.sigma.be

Over PPG – Sigma is een merk van PPG

PPG Industries wil zich blijven profileren als het meest toonaangevende bedrijf ter wereld op het gebied van coatings en producten voor een specifieke markt. Het in 1883 opgerichte bedrijf levert aan klanten in de industriële sector, de transport- en consumentengoederensector alsmede aan de bouw en aftermarkets. Vanuit het hoofdkantoor in Pittsburgh opereert PPG wereldwijd in meer dan 70 landen. De omzet voor 2012 bedroeg USD 15,2 miljard. De aandelen van PPG worden verhandeld op de New York Stock Exchange (symbool: PPG). Voor meer informatie, zie www.ppg.com.