Sigma Air Pure: Innovatieve luchtzuiverende verf voor een beter binnenklimaat.

Uw huis opfrissen krijgt een geheel nieuwe betekenis. Er is nu namelijk een verf die niet alleen de uitstraling van uw muur of plafond, maar ook de kwaliteit van uw binnenklimaat verbetert. Dat is nodig, want de lucht binnen is tot tien keer meer vervuild dan buiten, onder andere doordat meubels, bouwmaterialen en tapijten vluchtige organische stoffen – zoals formaldehyde – uitstoten. Geen fijn idee, vooral als u bedenkt dat we tegenwoordig steeds meer binnen zijn, in goed geïsoleerde gebouwen met vaak onvoldoende ventilatie. Sigma Air Pure biedt de oplossing in een luchtzuiverende verf met een supermat eindresultaat. Vanaf het moment van aanbrengen filtert de Air Purifying Technology van Sigma tot 70% van de schadelijke formaldehyde uit de binnenlucht en zorgt zo gedurende meerdere jaren voor een beter klimaat in huis, maar ook op kantoor of op school. Een duurzame verf voor een fris huis – zowel qua kleur als qua lucht.

Lucht-verf-frisser

Luchtvervuiling iets dat alleen buiten voorkomt? Integendeel. Ook binnenshuis is het aan de orde. Formaldehyde is, in een verhoogde concentratie, een van de meest schadelijke stoffen in de binnenlucht. Het wordt uitgestoten door materialen als spaan- en vezelplaat, meubilair, tapijt en interieurstoffen, en is daardoor in meer of mindere mate in alle woningen aanwezig. De gemiddelde concentratie in Belgische huizen is 30 μg/m³, terwijl er bij concentraties boven 10 μg/m³ [¹] al sprake is van een verhoogd risico dat uiteindelijk kan leiden tot hoofdpijn, irritatie van de luchtwegen en zelfs astma. Sigma Air Pure filtert formaldehydemoleculen uit de lucht en neutraliseert ze. Afhankelijk van de oppervlakte van de ruimte en de aanwezige concentratie formaldehyde, zorgt de Air Purifying Technology meerdere jaren voor een betere luchtkwaliteit. Vanaf nu begint een beter binnenklimaat bij de verf.

Beter binnen

Peter van der Kolk, directeur van binnenklimaatspecialist VitaScan, over Sigma Air Pure: “Dat er schadelijke stoffen in de binnenlucht voorkomen, is iets wat niet veel mensen weten. Onze meetapparatuur laat zien dat ze er wel degelijk zijn, vaak ook nog in te hoge concentraties. We kunnen ook zien dat Sigma Air Pure meteen na het aanbrengen effect heeft: het filtert de lucht en neutraliseert formaldehyde, waardoor gezondheidsproblemen veroorzaakt kunnen worden. Een geruststellende gedachte, zeker aangezien we in de huidige maatschappij 90% van de dag binnen zijn – of dat nou in huis, op kantoor of op school is.”Michel Mulder, arts, vult aan: “Formaldehyde zie je niet en ruik je niet, maar in hoge concentraties kun je er wel degelijk last van krijgen. Ventileren is belangrijk, maar gebeurt vaak niet voldoende. Dat een muurverf je kan helpen de lucht schoner te maken, is dus ontzettend goed nieuws!”

Innovatie op basis van plantaardige grondstoffen

Sigma Air Pure is niet alleen beter voor een schoner binnenklimaat op microniveau, ook op macroniveau levert het een positieve bijdrage aan het klimaat. Het DSM bindmiddel Decovery® dat gemaakt wordt van hernieuwbare bronnen zoals zaden en planten, vormt de basis voor Sigma Air Pure. Deze natuurlijke materialen vervangen een groot deel van de fossiele ingrediënten die traditioneel het bindmiddel vormen van verf, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit en prestaties.

Samen met Sigma hebben de technologen van DSM, Decovery® zo samengesteld dat het aan de specifieke behoeften voldoet die PPG voor ogen heeft voor Sigma Air Pure. Decovery® ondersteunt en versterkt als duurzaam en plantaardig bindmiddel de kwaliteiten van Sigma Air Pure. Door fossiele grondstoffen te vervangen met natuurlijke grondstoffen wordt de verf- en bouwindustrie steeds duurzamer. Maar ook de verpakking van Sigma Air Pure draagt haar steentje bij en is gemaakt van 100% gerecycleerde materialen.

Gebruik & verkrijgbaarheid

Sigma Air Pure is een hoogwaardige watergedragen muurverf met een luchtzuiverende werking. Dit product is geschikt voor het mooi afwerken van wanden en plafonds, en is verkrijgbaar in alle vermengbare kleurtinten bij de verfspeciaalzaken. Zie voor meer informatie ook sigma.be.

Over Sigma en PPG: WE PROTECT AND BEAUTIFY THE WORLD™

Sigma Coatings ontwikkelt en produceert verf van hoge kwaliteit, geschikt voor diverse ondergronden en toepassingen. Sigma Coatings is onderdeel van het internationale netwerk van PPG Industries. Bij PPG zetten we ons elke dag in om verven, coatings en aanverwante materialen – waar onze klanten al meer dan 130 jaar vertrouwen in hebben – te ontwikkelen en te leveren. Met toewijding en creativiteit lossen we de grootste uitdagingen van onze klanten op en werken we nauw met hen samen om de juiste aanpak te vinden. Ons hoofdkantoor bevindt zich in Pittsburgh, USA, maar wij zijn actief en innoveren in meer dan 70 landen. De gerapporteerde netto omzet bedroeg in 2016 $14.3 miljard. We bedienen consumenten, klanten in de bouw, de industriële en transportmarkt en secundaire markt. Zie voor meer informatie www.Sigma.nl en www.PPG.com.

We Protect and Beautify the World is een handelsmerk en het PPG-logo is een geregistreerd handelsmerk van PPG Industries Ohio, Inc.

Over DSM – Bright Science. Brighter Living. ™

Koninklijke DSM N.V. is een mondiale onderneming die vanuit wetenschappelijke basis actief is op het gebied van gezondheid, voeding en materialen. Door zijn unieke competenties in life sciences en materials sciences met elkaar te verbinden bewerkstelligt DSM economische welvaart, milieuverbetering en maatschappelijke vooruitgang en creëert daarmee voor al zijn stakeholders tegelijkertijd duurzame waarde. DSM ontwikkelt innovatieve oplossingen voor voeding, bescherming en prestatieverbetering in wereldwijde markten zoals voeding en voedingssupplementen, persoonlijke verzorging, diervoeder, medische materialen, auto’s, verf, elektrotechniek en elektronica, life protection, alternatieve energie en biogebaseerde materialen. DSM en zijn gelieerde ondernemingen hebben circa 25.000 werknemers in dienst die een netto jaaromzet van meer dan €10 miljard realiseren. DSM is genoteerd aan Euronext Amsterdam. Meer informatie is te vinden op www.dsm.com of www.dsmdecovery.com.

[¹] Bron: World Health Organization (WHO), Guidelines for indoor air quality, 2010.