Schellaert wordt exclusieve Sigma-verdeler in Oost-Vlaanderen

Decoratie- en verfgroothandel in Aalst wil met A-merk aandeel in verf vergroten

Schilders in Oost-Vlaanderen, en deels Vlaams-Brabant, worden voortaan nog meer op hun wenken bediend. Want Schellaert uit Aalst gaat als verfspecialist in de regio een samenwerking met Sigma aan. Concreet kan de verfprofessional in vier vestigingen terecht voor het uitgebreide assortiment van Sigma, mét de gekende service van Schellaert. “Deze exclusieve verdeling houdt voor beide partijen groeikansen in. Bovendien delen we eenzelfde visie, waarbij advies, innovatie en beleving centraal staan.”

Als verf- en decoratiespecialist heeft Schellaert de afgelopen jaren een indrukwekkend groeiparcours afgelegd. Zo zijn er vandaag vier verdeelpunten – met naast thuisbasis Aalst vestigingen in Gent, Beveren en Ninove – en verkoopt het familiebedrijf zowel aan professionals, de projectmarkt als particulieren. Bovendien is de ambitie groot: in een stagnerende verfmarkt wil Schellaert zijn aandeel in verf gezond zien groeien. In dat opzicht kadert ook de samenwerking met Sigma.

Gedelegeerd bestuurder Jacques Mathias: “We zijn altijd een beetje rebels geweest in onze sector. Zo hebben we lang vastgehouden aan één verkooppunt en kozen we bewust voor eigen verflabels. Maar de markt evolueert en we botsten steeds meer op onze eigen grenzen. Als je wilt blijven groeien, moet je durven springen (lacht). De samenwerking met A-merk Sigma sprak ons meteen aan: een goede naambekendheid, een degelijke structuur en een professionele ondersteuning op alle vlakken, van technisch advies tot opleidingen en sales. Een spannende stap in ons verfverhaal, we kijken ernaar uit om alle schilders in Oost-Vlaanderen een topservice te bieden.”

Ook Sigma was snel gewonnen voor dit exclusieve partnership. Sales Director Marc Vansteelant: “We vullen elkaar goed aan en we delen eenzelfde groeivisie. Daarin staat advies centraal, vandaag meer dan ooit, nu verfproducten steeds complexer en innovatiever worden. Schellaert heeft met zijn korte communicatielijn naar schilders een heel goede voeling met de markt. Bovendien is hun totaalconcept interessant – verf, deco, professional – en zetten ze ook in op beleving en sfeer. Raakvlakken waarin Sigma zich herkent én die steeds belangrijker worden voor de professional vandaag.” 

Over PPG Coatings
Bij PPG zetten we ons elke dag in om verven, coatings en aanverwante materialen – waar onze klanten al meer dan 130 jaar vertrouwen in hebben – te ontwikkelen en te leveren. Met toewijding en creativiteit lossen we de grootste uitdagingen van onze klanten op en werken we nauw met hen samen om de juiste aanpak te vinden. Ons hoofdkantoor bevindt zich in Pittsburgh, USA, maar wij zijn actief en innoveren in meer dan 70 landen. De gerapporteerde netto omzet bedroeg in 2016 $14.3 miljard. We bedienen klanten in de bouw, consumentenproducten, industriële- en transportmarkt en secundaire markt. Voor meer informatie, bezoek www.ppg.com.

Over Schellaert
In 1850 begonnen als artisanale verffabriek, is Schellaert vandaag uitgegroeid tot een gerenommeerde verfgroothandel en interieurspecialist met vestigingen in Aalst, Gent, Beveren en Ninove. Intussen staat de vierde generatie aan het roer, met Laurent Mathias (verf) en Bob Bauwens (deco) naast Jacques Mathias (gedelegeerd bestuurder). Charles Vanbesien is algemeen directeur. ​ Schellaert richt zich met een breed en compleet assortiment verf- en interieurproducten (behangpapier, vloerbekleding, gordijnen, zonwering…) zowel naar de particuliere markt als naar de professionele schilders en decorateurs.

Voor meer info
PPG Coatings
I Marc Vansteelant I T +32 11 27 87 01 I [email protected] I www.sigma.be
Schellaert I Jacques Mathias I T +32 53 77 77 99 I [email protected] I www.schellaert.be
RCA PR I Yannick Speelmans I T +32 11 59 05 90 I [email protected] I www.rcapress.be