Nieuw Sigma wagenpark: compacter, groener, en duidelijk zichtbaar.

Sigma Coatings vervangt al zijn vrachtwagens in België door meer milieuvriendelijke en flexibeler inzetbare bestelwagens. Het verfmerk voor de professionele schilder wil zo zijn voetafdruk verkleinen, transportkosten verlagen en de service soepeler maken.

Binnenkort zullen er gloednieuwe Sigma bestelwagens het land doorkruisen. De Opel Movano bestelwagens nemen de plaats van de zwaardere vrachtwagens, die einde leasecontract zijn. Sigma kiest nu resoluut voor compactere wagens die minder wegen op het milieu.

“Vanuit verschillende Sigma Service Centers hebben we een analyse gemaakt van het in- en uitgaande transport”, zegt Marc Vansteelant, Commercieel Directeur PPG Coatings België. “Daaruit bleek dat deze bestelwagens met aluminium laadkast meer dan voldoende laadvermogen hebben. Het lichte materiaal en de compacte afmetingen zorgen naast een vlottere stuurbaarheid ook voor een lager verbruik.”

Ook de CO2-uitstoot van de bestelwagens ligt lager dan bij het vorige wagenpark. Marc Vansteelant: “Dat was één van de prioriteiten bij deze beslissing. Het verminderen van de milieu-impact doen we niet alleen via onze producten of afvalservice.”

Tot slot worden de wagens ook als rijdend publicitair materiaal ingezet. Alle wagens zijn voorzien van een aantrekkelijke visuele opmaak, die meteen meer zichtbaarheid genereert voor de paradepaardjes uit het Sigma assortiment: Sigmapearl Clean, “waarschijnlijk de best reinigbare matte muurverf ter wereld” en Sigma Tigron Aqua, “de keiharde lak voor binnen”. “Onze mensen zijn best trots op hun merk, en zullen zo onze campagnes al rijdend mee uitdragen.”

PPG: BRINGING INNOVATION TO THE SURFACE ® PPG Industries heeft als visie ’s werelds meest toonaangevende coatingsbedrijf te zijn door op consistente wijze kwalitatief hoogwaardige, innovatieve en duurzame oplossingen te leveren waarop klanten vertrouwen bij de bescherming en verfraaiing van hun producten en omgeving. Door haar leiderschap in innovatie, duurzaamheid en kleur, levert PPG meerwaarde aan klanten in de bouw-, consumentengoederen-, industriële- en transportmarkt en aftermarkets, door meer oppervlakten te verfraaien dan welk bedrijf dan ook. PPG, opgericht in 1883, heeft haar hoofdkantoor in Pittsburgh en opereert wereldwijd in meer dan 70 landen. De netto omzet voor 2014 bedroeg USD 15,4 miljard. De aandelen van PPG worden verhandeld op de New York Stock Exchange (symbool: PPG). Voor meer informatie, bezoek www.ppg.com en volg @PPGIndustries op Twitter.