Mat blijft mat, ook na reinigen:

Sigmapearl Clean Matt werd geoptimaliseerd volgens feedback uit de markt

Wie houdt van matte muurverf kent het fenomeen wel: ook al is de verf ‘afwasbaar’, bij het schoonmaken vervang je vaak de ene vlek door een andere. Met dat euvel heeft Sigma komaf gemaakt. De Sigmapearl Clean Matt is een hoogwaardige matte muurverf, reinigbaar zonder ‘opglanzen’. De prestaties van de verf zijn dermate sterk op het vlak van blijvende matheid, reinigbaarheid, esthetisch eindresultaat, dekking en verwerking, dat hij ook gebruikt wordt in veeleisende omgevingen zoals ziekenhuizen, horeca, scholen, zorginstellingen en de voedselverwerkende industrie.

Matheid

Didier Van Der Taelen van Sigma: “Zorgen dat de verf onder alle lichtomstandigheden mat is en mat blijft, met behoud van de reinigbaarheid, is geen sinecure. Het was een kwestie van op zoek gaan naar nieuwe grondstoffen om hiermee de bestaande technologie te verbeteren. Dat doen onze specialisten in het ontwikkelingslaboratorium in Amsterdam. Een team van ingenieurs en laboranten werkt hier nauw samen om tot het gewenste resultaat te komen”.

Reinigbaarheid

Sigmapearl Clean Matt beschikt over de Easy Clean Technology, die de verf een hydrofoob en lipofoob karakter geeft. Dat betekent dat de verflaag waterige en vette vervuilingen afstoot. De vervuiling blijft dus op de verflaag liggen en trekt er niet in. Een uitermate belangrijk gegeven, aangezien dit product wordt toegepast op plaatsen waar hygiëne een belangrijk criterium is.

Voortaan kan je dus ook - zonder sporen na te laten - koffie, wijn, lipstick, mosterd, ketchup en balpeninkt verwijderen, want op al deze stoffen werd de verf grondig getest. Didier Van Der Taelen: “Vaak volstaat het om te reinigen met water en een neutraal schoonmaakmiddel. Geeft dat niet voldoende resultaat, dan is er het speciaal ontwikkelde schoonmaakmiddel Sigmapearl Cleaner. Met deze speciale cleaner lukt het vrijwel altijd om vervuilingen te verwijderen, zonder dat het oppervlak opglanst.”

Sigmapearl Clean Matt kan worden toegepast op zeer uiteenlopende ondergronden zoals metselwerk, beton en gips, stucwerk, structuurpleisters en glasweefselbehang en uiteraard ook over muurverflagen die goed hechten.

Esthetisch eindresultaat, dekking en verwerking

De nieuwe kwaliteit van Sigmapearl Clean Matt blijft goed verwerkbaar, maar levert een veel fraaier esthetisch eindresultaat op. Zo is er veel minder kans op zichtbare rolbanen, aanzetten en overlap na het drogen van de verf. Een optimaal eindresultaat na minimale inspanningen. Ook is er geen sprake van geuroverlast tijdens het schilderen aangezien de verf op waterbasis is. De verbeteringen aan de verf hebben evenmin invloed gehad op de dekkingsgraad. Slechte dekking wil immers vaak zeggen dat er nogmaals geschilderd moet worden, wat extra kosten en tijd betekent.

Verpakkingen en verkrijgbaarheid

Sigmapearl Clean Matt is verkrijgbaar in hoeveelheden van 1 liter, 2,5 liter, 5 liter en 10 liter. Zo kan er altijd op maat worden ingekocht. De verf kan in vrijwel iedere kleur worden geleverd. Een gebruikte verpakking is, mits in een droge omgeving en bij kamertemperatuur bewaard, na enkele maanden nog te gebruiken. Onder deze omstandigheden is een ongeopende verpakking minimaal 1 jaar houdbaar.