Skip to Content

Kleur beleven met Sigma in Charleroi


Verfspecialist Sigma lanceert zijn unieke winkelconcept ‘SigmaStudio’ nu ook bij onze Waalse landgenoten. In Charleroi komt de eerste trekpleister voor de veeleisende consument, die op zoek is naar meer dan alledaags advies en inspiratie. “Een totaal nieuw winkelconcept, rond het ‘beleven’ van kleur in al zijn facetten”, belooft de verfspecialist.

Fervente doe-het-zelvers in de regio kunnen zich de handen wrijven en de borstels bovenhalen. De SigmaStudio is een uniek winkelconcept dat inspiratie en informatie combineert, uiteraard met de Sigma-producten als uitgangspunt, een gamma hoogwaardige verven, accessoires en toebehoren. Maar anders dan in een ‘gewone’ verfwinkel staat niet het product zelf op de eerste plaats. En dat is een mijlpaal in de sector.

“Inderdaad, je zal hier geen metershoge ‘muur’ van verfpotten vinden”, legt shopmanager Valérie Duhaut uit. “We bieden de bezoeker een zee van ruimte waarin hij in alle rust het effect van kleuren kan onderzoeken en ermee experimenteren. En dat slaat aan, zoals we merken in onze twee Vlaamse SigmaStudio’s. Interieurvormgeving krijgt de laatste jaren veel meer aandacht in de woning, en dat vraagt om een andere, meer individuele benadering.”

Die benadering zet Sigma om in een aantal ‘corners’ die het concept gestalte geven. In de ‘Academy corner’ kan je een demonstratie bijwonen of demofilmpjes volgen. Zelf aan de slag gaan doe je in de ‘Experience corner’: probeer verschillende producten uit, vergelijk met andere materialen of volg een praktijkgerichte workshop. In de ‘Inspiration corner’ toont men het effect van kleur in functie van werken, slapen, eten, ontspannen, ... gebaseerd op de ‘Coulours of Life’ filosofie.

Tot slot biedt de inspirerende verfwand een overzicht van de verschillende kleuren en technieken. Hier installeert de bezoeker zich comfortabel om rustig alle kleuren en mogelijkheden te bekijken, zelfs onder 4 verschillende lichttypes (daglicht, warm, koud licht, ...). “Kortom, SigmaStudio staat voor een totaalpakket: technische ondersteuning en advies op maat, én alle producten en toebehoren waarvoor we in de sector bekendstaan”, besluit Valérie Duhaut.

Over PPG – Sigma is een merk van PPG
PPG Industries wil zich blijven profileren als het meest toonaangevende bedrijf ter wereld op het gebied van coatings en producten voor een specifieke markt. Het in 1883 opgerichte bedrijf levert aan klanten in de industriële sector, de transport- en consumentengoederensector alsmede aan de bouw en aftermarkets. Vanuit het hoofdkantoor in Pittsburgh opereert PPG wereldwijd in meer dan 70 landen. De omzet voor 2012 bedroeg USD 15,2 miljard. De aandelen van PPG worden verhandeld op de New York Stock Exchange (symbool: PPG). Voor meer informatie, zie www.ppg.com.

Voor meer info
PPG Coatings Belux N.V.
Dirk Leyssens
T. 011 27 87 01
F. 011 27 87 00
Genkersteenweg 311
3500 Hasselt
www.ppg.com

Sigma Coatings is een PPG merk. Kijk ook op www.sigma.be

SigmaStudio Charleroi
City Nord
Rue de la Renaissance 4
6041 Gosselies
Openingsuren:
Maandag tot en met zaterdag van 10h tot 18h.
Zon- en feestdagen gesloten