Skip to Content

Keukenproof: Sigmapearl Clean Matt


Iedereen kent het wel: spaghettisaus die tijdens het koken opspat, de muur achter de vuilbak die belaagd wordt of kinderen die hun modderschoenen iets te enthousiast uitdoen… Je muur reinigen is geen probleem, vervelender is de verkleuring of glanzende plek die ontstaat. Met Sigmapearl Clean Matt is dat voorbij. Deze milieuvriendelijke matte binnenmuurverf laat zich gemakkelijk reinigen én blijft trendy mat, zelfs na de zoveelste aanslag op je muren. Een praktijktest – waarbij schilders zich uitleefden met ketchup en siroop – bewijst hoe innovatief deze nieuwe muurverf is. In vrijwel alle kleuren verkrijgbaar bij de Sigma-verfspeciaalzaak.

Ketchup, mosterd, taart, siroop… Alle vlekken werden in een handomdraai verwijderd tijdens de praktijktest. Het resultaat was een mooie én matte muur, net zoals voorheen. Sigmapearl Clean Matt is dan ook bestand tegen het intrekken van vlekken, is schrobvast én glanst niet op na reiniging.

Heel wat troeven dus voor wie een druk huishouden heeft en weet dat vlekken gauw gemaakt zijn. Bovendien sluit Sigmapearl Clean Matt perfect aan op de interieurtrend waarbij steeds meer materialen met een matte uitstraling worden gebruikt.

Het geheim van Sigmapearl Clean Matt is dat na dertig dagen uitharden een vlek niet in de coating kan trekken. Damian Froklage, productmanager bij Sigma Coatings: “Vuil hecht zich dus niet aan de muur. Simpele vlekken zoals modder, ketchup en potloodstrepen kan je met een, zachtdoekje en lauw water wegvegen. Voor meer hardnekkige vlekken zoals lippenstift of wijn is een aparte schoonmaakspray ontwikkeld: Sigmapearl Cleaner. Schilders vertellen ons dat ze de nieuwe matte muurverf regelmatig toepassen in keukens.”

Sigmapearl Clean Matt is trouwens niet alleen geschikt voor woonruimtes. Ook voor publieke ruimtes – waar hygiëne en esthetiek een belangrijke rol spelen zoals ziekenhuizen, scholen of hotels – leent de innovatieve muurverf zich uitstekend. De verf is in vrijwel alle kleuren beschikbaar bij één van de 450 Sigma-verfspeciaalzaken.