Getest & goedgekeurd: Sigmapearl Clean Matt


Met de duurzame binnenmuurverf Sigmapearl Clean Matt reikt Sigma Coatings een innovatieve oplossing aan voor opglanzing en slijtage van matte muren na reiniging. Dat bewijst ook een grondige praktijktest, waarbij een muur werd vuil gemaakt met ketchup, mosterd, taart en siroop. Het resultaat na reiniging was verbluffend: de schilders zijn dan ook heel enthousiast over Sigmapearl Clean Matt.

In de praktijk blijkt het schoonmaken van matte muurverf vaak een probleem. Het resultaat is doorgaans een verkleuring op de muur of een glanzende plek. Sigmapearl Clean Matt is een zeer goed reinigbare, matte muurverf die bestand is tegen het intrekken van vlekken. De muurverf is duurzaam, glanst niet op na reiniging en is schrobvast.

In een praktijktest werden de vele troeven grondig getest. Een muur werd besmeurd met moeilijk te verwijderen vlekken zoals ketchup, mosterd, taart en siroop. De muur kon eenvoudig en snel gereinigd worden zonder opglanzing of verkleuring, wat op lange termijn aanzienlijk scheelt in onderhoudskosten.

De test is uitgevoerd in het kader van de nieuwe campagne ‘Doekje erover. Klaar!’ van Sigma Coatings. Na het verwijderen van een vlek, blijft de matte look van de muur behouden. Door het egale uiterlijk sluit deze muurverf ook aan bij de trend van strakke wandafwerking. Damian Froklage, international product marketeer bij Sigma Coatings: “Schilders vertellen ons dat ze Sigmapearl Clean Matt regelmatig toepassen in keukens. Daar worden de muren vaak smerig door koffie of spaghettisaus. Als je deze verf gebruikt, kun je dat goed schoonmaken zonder dat er verkleuring of slijtage optreedt.”

Het geheim van Sigmapearl Clean Matt is dat na dertig dagen uitharding zowel water- als vetachtige substanties niet in de coating trekken. Damian Froklage: “Deze innovatieve oplossing zorgt ervoor dat je bijvoorbeeld sporen van zwarte schoenzolen gemakkelijk met een doekje van het oppervlak kan wegvegen. Dit is met name relevant in publieke ruimtes waar hygiëne en esthetiek een belangrijke rol spelen, zoals ziekenhuizen, scholen of hotels.” Voor hardnekkig vuil, zoals koffie- of wijnvlekken, is het reinigingsmiddel Sigmapearl Cleaner ontwikkeld.

Sigmapearl Clean Matt is schrobvast klasse 1 volgens EN13300, optimaal dekkend en heeft een fijne structuur. Daarnaast is het product oplosmiddel- en emissievrij, geurarm, waarmee overlast voor de eindgebruiker tot het minimum wordt beperkt. De Sigmapearl Clean Matt is ook onderscheiden met een DUBOkeur-certificaat. Dit keurmerk geeft aan dat de verf tot de meest milieuvriendelijke producten in een bepaalde toepassing behoort.