Skip to Content

Duurzaam beschermde gevels met vernieuwde Sigma gevelverven

Zon, regen, wind, uitstoot van verkeer en industrie: onze gevels krijgen het hard te verduren. Sigma Coatings verbetert dan ook continu het gamma gevelverven om aan de steeds hogere eisen te voldoen. Met de zomer in zicht stelt deze verfspecialist dit jaar opnieuw enkele nieuwkomers voor.

Het assortiment gevelverven van Sigma Coatings bestaat uit 3 productlijnen: Sigma Façade, Sigma Siloxan en Sigma Silicat voor gevelonderhoud, -renovatie en nieuwbouw. Middels een overzichtelijk productaanbod biedt Sigma Coatings voor elke specifieke situatie een duurzame oplossing. Het assortiment is compleet gemaakt met de introductie van drie nieuwe producten, die zowel inspelen op de behoeften van de professionele schilder als op de wensen van de eindconsument:
- nog meer efficiency voor de schilder met Sigma FaçadePrim
- een duurzame en esthetische oplossingen voor monumenten en andere gebouwen die een natuurlijk matte uitstraling vragen met Sigma Silicat Topcoat Matt
- Sigma Coatings bevestigt opnieuw zijn pioniersfunctie op de professionele verfmarkt met Sigma Façade Ecoplus Soft Satin , de eerste Ecolabel gecertificeerde gevelverf voor de professionele gebruiker

Sigma FaçadePrim
Het eindresultaat staat of valt met de kwaliteit van de primer! Sigma FaçadePrim is de nieuwe efficiënte gevelprimer die tijd- en kostenbesparend werkt. Hij is dekkend, opkleurbaar en vermindert de absorptie van de ondergrond, waardoor in veel gevallen slechts één afwerklaag volstaat en een flinke tijdswinst ontstaat. Deze gevelprimer is breed inzetbaar op zowel licht tot matig zuigende minerale ondergronden als bestaande kunstharsgebonden gevelverven en pleisters in goede staat.

Kenmerken:
- Watergedragen gevelprimer op basis van een acrylaatdispersie
- Dekkend en vullend, veelal volstaat één afwerklaag
- Overschilderbaar met alle gladde Sigma Façade gevelverven
- Wit en lichte kleuren uit wit, mat

Meer info:
http://www.sigma.be/nl-be/professional/assortiment/grondlaag-primer/sigma-facadeprim

Sigma Silicat Topcoat Matt
Hiermee kan je letterlijk van oud naar nieuw: Sigma Silicat Topcoat Matt is een sterk waterdampdoorlatende gevelverf en biedt een bescherming tegen verkleuring en UV-straling, en is ongevoelig voor micro-organismen. Deze nieuwste silicaatontwikkeling is dus ideaal voor waardevolle, beschermde gebouwen, maar ook voor nieuwbouw een sterke troef. Daarnaast is Sigma Silicat Topcoat Matt geschikt voor het behandelen van kunstharsgebonden verflagen en pleisters, zowel buiten als binnen, en voor afwerking van gevelisolatiesystemen.

Kenmerken:
- Natuurlijk matte watergedragen gevelverf op basis van sol silicaat
- Voor het afwerken van metselwerk, buitenpleisters, cementgebonden plaatmaterialen en gevelisolatiesystemen. Het product is toepasbaar op minerale ondergronden en bestaande silicaat afwerking, ook op bestaande kunstharsgebonden verflagen en pleisters, zowel buiten als binnen.
- Wit en alle kleuren van de Sigma Façade Siloxan waaier

Meer info:
http://www.sigma.be/nl-be/professional/assortiment/buitenmuurafwerking/sigma-silicat-topcoat-matt-(new)

Sigma Façade Ecoplus Soft Satin
De gevelverf die mens en milieu extra ontziet. Sigma Façade Ecoplus Soft Satin (voorheen Sigma Façade Exterior Satin) verkreeg het Europese ‘Ecolabel’ en biedt als licht zijdeglanzende gevelverf een effectieve barrière tegen slagregen, heeft een carbonatatieremmende werking en tevens een hoge weerstand tegen vuilaanhechting. Het product is zeer breed inzetbaar, niet alleen op minerale ondergronden maar ook op voorbehandeld verzinkt staal en hard PVC.

Kenmerken:
- Licht zijdeglanzende watergedragen gevelverf op basis van 100% fijne acrylaatdispersie
- Gecertificeerd met het Europees milieulabel Ecolabel
- Voor het afwerken van (on)behandeld beton, metselwerk, buitenpleisters, thermisch
verzinkt staal, hard PVC en glasweefsel.
- Wit en vrijwel alle kleuren van de Sigma C21.3 waaier en de Sigma Façade Siloxan waaier

Meer info:
http://www.sigma.be/nl-be/professional/assortiment/buitenmuurafwerking/sigma-facade-ecoplus-soft-satin


Over PPG – Sigma is een merk van PPG
PPG Industries wil zich blijven profileren als het meest toonaangevende bedrijf ter wereld op het gebied van coatings en materialen voor een specifieke markt. Door haar leiderschap in innovatie, duurzaamheid en kleur, helpt PPG klanten in de industriële-, transport- en consumentengoederensector evenals in de bouw- en aftermarkets, meer oppervlakten te verfraaien dan welk bedrijf dan ook. PPG, opgericht in 1883, heeft haar hoofdkantoor in Pittsburgh en opereert wereldwijd in meer dan 70 landen. De omzet voor 2013 bedroeg USD 15,1 miljard. De aandelen van PPG worden verhandeld op de New York Stock Exchange (symbool: PPG). Voor meer informatie, bezoek www.ppg.com en volg @PPGIndustries op Twitter.


Voor meer info

RCA PR
Yannick Speelmans
Tel. +32 11 590 590
yannick.speelmans@rca.be
www.rcapress.be (beelden in hoge resolutie)

PPG Coatings bvba
Kris Raemen
T. 011 27 87 01
F. 011 27 87 00
Genkersteenweg 311
3500 Hasselt
www.ppg.com

Sigma Coatings is een PPG merk.
Kijk ook op www.sigma.be